Tavuklu Beryani Tarifi
TAVUKLU BERYANİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MAZEMELET
1 kg pirinç
1 çay bardağı zeytin yağı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 kg tavuk eti but ve göğüs karışık
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı körü
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı muska tendesin
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı dolu tuz
12 adet yıldız baharatı
HAZIRLANIŞI
PİRİNÇ ÖNCEDEN ISLATIP SÜZÜLMÜŞ
TAVUKLAR CEVİZ BÜYÜKLÜKTE KASİLMİŞ
SOĞANLAR İNCE DOĞRANMIŞ
ZEYTİN YAĞI YEREYAĞI BE TAVUKLARI TENCEREDE RENGİ DÖNENE KADAR KARIŞTIRIN ÜZERİNE 4 SU BARDAĞI KAYNAR SU KOYUN YAKLAŞIK 30 DAKİJA KAYNATIN ÜZERİNE PİRİNÇ VE TÜM BAHARATLARI İLACE EDİN TENCEREDE TAVUKLARIN SIYU 3 SU BARDAĞI OLMALIDIR SUYU AZALMIŞ İSE 3SU BARDAĞI OLACAK ŞEKİLDE MAZEMELERİ İLAVE EDİN VE KISIK ATEŞTE DEMLENMEYE BIRAKIN PİKAV ŞEKLİNE GELDİĞİNDE HAZIR OLACAK ATADA NAZİKÇE KARIŞTIRIN DİBİ TUTMADIN AGŞYET OLSUN
Bahri Aykut