Safranbolu Tava Tarifi
SAFRANBOLU TAVA TARİFİ
MAZEMELER
4.Adet bostan tatlıdan
400.gram iri çekilmiş kıyma
2.Adet kırmızı kapya biber
4.Adet çerliston biber
2.Adet kuru soğan
4.Diş samırsak
1.Adet küçük domates en son orta için
2.Yemek kaşığı tereyağı
1.Tatlı Kaşığı biber salçası
1.Su bardağı et suyu
Tuz ve karabiber
(Üzeri için 2adet çerliston biber 2adet kırmızı biber )
YAPILIŞI
Patlıcan ve biberleri fırında közleyin
Kabuklarını soyup yarım ceviz büyüklüğünde doğrayın 1 tavanın içine dizin kenarda beklesin .
Ayrı bir tavaya ince doğranmış soğan sarımsak tereyağı ve kıymayı tavada 15 dakika çevirin 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz karabiber kemik suyunu ilave edin orta ateşte 10 dakika kaynadıktan sonra önceki közlenmiş patlıcan ve biberlerin üzerine eşit şekilde taksim edin üzeri için 2 yeşil 2 kırmızı biberi resimde görüldüğü gibi ilave edin ortaya 1 adet küçük domates var ise koyun kapağını kapatıp 15 dakika orta ateşte kaynatın servise. Hazır olacak Afiyet Olsun Bahri Aykut