Safranbolu pilavı Tarifi
SAFRANBOLU PİLAVI
MAZEMELER
1 kg baldo pirinç
600 gram kemiksiz ince kuşbaşı tavuk eti
2 adet Havuç
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
YAPILIŞI
zeytinyağı ince doğranmış soğan ve ince kuşbaşı tavukları derin bir tencerede 20 dakika kadar pişirin üzerine ince doğranmış jülyen şeklinde havuçları ilave edin ve tencerenin azın kapatın altı kısık ateşte 20 dakika daha pişirin
Ayrı bir tencere yada derin tavada önceden yıkanmış süzülmüş pirinci 2 kaşık tereyağı ile biraz kavurun üzerine tuz ve baharatları ekleyin diyer tencerede pişen tavukların üzerine dökün ve üzerine 600 ml kaynar suyu döküp karıştırın ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakın Afiyet Olsun.
Bahri Aykut