LAHANA DOLMADI TARİFİ
ETLİ LAHANA DOLMASI
MAZEMELER
1 Adet Orta boy beyaz lahana
500 gram kıyma
100 gram pirinç
4 parça kaburga kemiği
1 Demet taze soğan
Yarım Demet dere otu
1 Demet taze nane
Yarım Demet maydonoz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı biber salçası
150 gram tereyağı
500 ml kaynar su
Yeterimce tuz karabiber
YAPILIŞI
Lahanayı büyük bir tencerede
yaprakları açılacak şekilde haşlayın çıkan yaprakları soğuk suya bastırın sonra dolmalık şekilde kesip hazırlayın
İÇ MAZEME
kıymayı oval kaba koyun içine 100 gram pirinç ve diyer. Mazemeleri ince şekilde doğrayıp kıyma. İle buluşturun
Yeterince tuz karabiber yarım çay bardağı zeytin yağı ilave edin pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın
Hazır olan içi yapraklara sarın
İşe yaramayan yapraklardan bir bölümünü tencerenin dibine dizin üzerine 4 parça kaburga kemiği koyum dolmaları üzerine dizin artan yapraklardan tencerenin üzerini kapatın üzerine 500 ml kaynar suda tereyağı ve salçayı iyice karıştırıp üzerine dökün kısık ateşte 2 saat pişirin Afiyet Olsun
Bahri Aykut