LAHANA DOLMADI TARİFİ




ETLİ LAHANA DOLMASI 
MAZEMELER 
1 Adet Orta boy beyaz lahana 
500 gram kıyma 
100 gram pirinç 
4 parça kaburga kemiği 
1 Demet taze soğan 
Yarım Demet dere otu 
1 Demet taze nane 
Yarım Demet maydonoz 
Yarım çay bardağı zeytin yağı 
1 yemek kaşığı biber salçası 
150 gram tereyağı 
500 ml kaynar su 
Yeterimce tuz karabiber 
YAPILIŞI 
Lahanayı büyük bir tencerede
 yaprakları açılacak şekilde haşlayın çıkan yaprakları soğuk suya bastırın sonra dolmalık şekilde kesip hazırlayın 

İÇ MAZEME 
kıymayı oval kaba koyun içine 100 gram pirinç ve diyer. Mazemeleri ince şekilde doğrayıp kıyma. İle buluşturun 
Yeterince tuz karabiber yarım çay bardağı zeytin yağı ilave edin pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın 
Hazır olan içi yapraklara sarın 

İşe yaramayan yapraklardan bir bölümünü tencerenin dibine dizin üzerine 4 parça kaburga kemiği koyum dolmaları üzerine dizin artan yapraklardan tencerenin üzerini kapatın üzerine 500 ml kaynar suda tereyağı ve salçayı iyice karıştırıp üzerine dökün kısık ateşte 2 saat pişirin Afiyet Olsun
 Bahri Aykut

 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi