Kıymalı Puf Böreği Tarifi

 


KIYMALI PUF BÖTEĞİ 

HAMUR YAPIMI 

500 gram un 

2 adet yumurta 

150 gram tereyağı 

1 çay bardağı zeytin yağı 

1 Paket kabartma tozu 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı toz şeker 

1 su bardağı ılık su 

Tüm malzemeyi karıştırıp güzel yoğrulmuş hamur hazırlayın ve 10 parçaya bölün  40 dakika hamurların üzerini kapalı şekilde mayalanmaya  bırakın 

İÇ MAZEMELER 

500 gram kıyma 1 Demet ince kıyım taze soğan 

2 yemek kaşığı tereyağı 

Yarım Demet ince kıyım maydonoz 

4 diş ince kıyım sarımsak 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 çay kaşığı acı pul biber 

1 çay kaşığı kara biber 

100 kram ince fındık 

Sırası ile yağ kıyma ve diyer mazemeleri kıymanın rengi dönene kadar kavurun üzerine diyer mazemeleri ilave edin 5 dakika daha pişirin 

Hamuru 24 parçaya bölüp yuvarlak şekilde açın malzemeyi içine taksim edip ikiye kaplayıp katlanmış yerini tırtır yapın ve kızartmak için tavaya sıvı yağ koyun yağ 200 dereceye gelince kızartın ve havlu kağıdın üzerine çıkarın yağ derecesi önemli sıcak yağda kızartmak içine yağ çekmemesini önler Afiyet olsun tarif kopya yapıp diyer sitelerden yayınlanamaz 

Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi