Kıymalı Puf Böreği Tarifi
KIYMALI PUF BÖTEĞİ
HAMUR YAPIMI
500 gram un
2 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 Paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Tüm malzemeyi karıştırıp güzel yoğrulmuş hamur hazırlayın ve 10 parçaya bölün 40 dakika hamurların üzerini kapalı şekilde mayalanmaya bırakın
İÇ MAZEMELER
500 gram kıyma 1 Demet ince kıyım taze soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım Demet ince kıyım maydonoz
4 diş ince kıyım sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
100 kram ince fındık
Sırası ile yağ kıyma ve diyer mazemeleri kıymanın rengi dönene kadar kavurun üzerine diyer mazemeleri ilave edin 5 dakika daha pişirin
Hamuru 24 parçaya bölüp yuvarlak şekilde açın malzemeyi içine taksim edip ikiye kaplayıp katlanmış yerini tırtır yapın ve kızartmak için tavaya sıvı yağ koyun yağ 200 dereceye gelince kızartın ve havlu kağıdın üzerine çıkarın yağ derecesi önemli sıcak yağda kızartmak içine yağ çekmemesini önler Afiyet olsun tarif kopya yapıp diyer sitelerden yayınlanamaz
Bahri Aykut