Kuşkonmazlı Somon Balığı Tarifi
KUŞKONMAZLI SOMON BALIĞI TARİFİ
BAHRİ ISTA
Bu kolay, tek tavalı yemekte baharın lezzetlerini yakalayın. Taze somon üzerine tuzlu ot tereyağı ekleyin ve çok lezzetli bir yemek için gevrek kuşkonmazla pişirilir, ne kadar basit olduğuna inanamayacaksınız. Balıkları ince dilimlenmiş limonla pişirmek, süper taze bir tatma yemeği için pişirirken onu lezzet ve asitle besler. Balıkları ve kuşkonmazları pişirme sırasında folyo pakete sarmak da onları buharda pişirmeye yardımcı olur - daha sağlıklı hazırlık ve kolay temizlik için! İsterseniz, ot tereyağını ikiye katlayın ve kalanını taze baget dilimlerine veya sandviçlere yaymak için saklayın. Malzemeler
1/4 su bardağı tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik
1 tatlı kaşığı doğranmış taze maydanoz
1/2 çay kaşığı öğütülmüş rezene tohumu
1 tatlı kaşığı tuz, bölünmüş
6 ince dilim limon
1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1 (10 ons) derisiz somon fileto
Yarım kiloluk kurşun kalem inceliğinde kuşkonmaz mızrakları, kesilmiş odunsu uçlar
Talimatlar
Fırını önceden (190 ° C) ısıtın.
Bir kapta tereyağı, limon suyu, kekik, maydanoz, rezene ve ½ çay kaşığı tuzu karıştırın.
12x20 inç alüminyum folyonun ortasına limon dilimleri yerleştirin. Somon filetolarını limonların üzerine koyun. Somonun yanına kuşkonmaz koyun. Somon ve kuşkonmaz, kalan tuz ve karabiberle baharatlayın.
Her bir çorba kaşığı tereyağı karışımını somon ve kuşkonmaz üzerine damlatın.
Folyonun karşıt kenarlarını somon balığının üzerinde bir araya getirin ve birbirine sıkıca katlayın, somon üzerinde hava için boşluk bıraktığınızdan emin olun. Bir cep oluşturmak için uçları kapatın ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında balıklar çatalla kolayca gevrekleşene kadar 20 ila 25 dakika pişirin.
Haşlanmayı önlemek için folyo paketi dikkatlice açın. Servis için somon fileto ve kuşkonmazı bir tabağa alın. Afiyet Olsun Bahri Aykut