Kuşkonmazlı Puf Böreği
KUŞKONMAZLI PUF BÖTEĞİ
HAMUR YAPIMI
500 gram un
2 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 Paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Tüm malzemeyi karıştırıp güzel yoğrulmuş hamur hazırlayın ve 10 parçaya bölün 40 dakika hamurların üzerini kapalı şekilde mayalanmaya bırakın
İÇ MAZEMELER
30 Adet soyulmuş kuşkonmaz
10 dilim dana veya tavuk jambonlu isteğe göre
200 gram kaşar peynir rendelenmiş
BİRLEŞTİRME BÖLÜMÜ
Dinlenmiş hamurları uzun kare şeklinde açın
Her Habur içim 1 dilim jambon 3 adet kuşkonmaz 2 gram kaşar peyniri ile sarın tepsinin altına yağlı kağıt üzerine dizin börekler hazır olduğunda üretime 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt karışımını fırça ile sürüm üzerine tercih susam çörek otu haşhaş anason tercihe göre kullanılabilir 250 derece fırında 15 dakika pişirin bu börek ağır misafiriniz için çok seçici ve lezzetli olacaktır Afiyet olsun Bahri Usta tarif alıntı yapıp başla sitelerde yayınlanamaz.