Kuşkonmazlı Puf Böreği

 

KUŞKONMAZLI PUF BÖTEĞİ 

HAMUR YAPIMI 

500 gram un 

2 adet yumurta 

150 gram tereyağı 

1 çay bardağı zeytin yağı 

1 Paket kabartma tozu 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı toz şeker 

1 su bardağı ılık su 

Tüm malzemeyi karıştırıp güzel yoğrulmuş hamur hazırlayın ve 10 parçaya bölün  40 dakika hamurların üzerini kapalı şekilde mayalanmaya  bırakın 

İÇ MAZEMELER 

30 Adet soyulmuş kuşkonmaz 

10 dilim dana veya tavuk jambonlu isteğe göre 

200 gram kaşar peynir rendelenmiş  

BİRLEŞTİRME BÖLÜMÜ 

Dinlenmiş hamurları uzun kare şeklinde açın 

Her Habur içim 1 dilim jambon 3 adet kuşkonmaz 2 gram kaşar peyniri ile sarın tepsinin altına yağlı kağıt üzerine dizin  börekler hazır olduğunda üretime 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt karışımını fırça ile sürüm üzerine tercih susam çörek otu haşhaş anason tercihe göre kullanılabilir 250 derece fırında 15 dakika pişirin bu börek ağır misafiriniz için çok seçici ve lezzetli olacaktır Afiyet olsun Bahri Usta  tarif alıntı yapıp başla sitelerde yayınlanamaz. 



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi