KESTANELİ KUZU İNCİK TARİFİ
KESTANELİ İNCİK
2. Adet dana incik
12. Adet kestane
12. Adet kestane mantarı
2. Adet kuru Soğan
4. Adet defne yaprağı
1. Adet büyük boy havuç
2. Yemek kaşığı tereyağı
1. Tatlı kaşığı biber salçası
2. Yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Dana veya kuzu incik önde tavada sıvı yağla mühürleyin sonra incikleri tavadan çıkartın Yeni bir pişirme tenceresine tereyağı incik piyaz doğranmış soğan ve iri doğranmış havuç ile biraz çevirin ve bütün kestane mantarı ve biber salçası ilave edin üzerine çıkacak kadar sıcak su veya et suyu ilave edin defne yaprağını ilave edin yaklaşık 3 saat orta ateşte pişirin suyu azalırsa su ilave edin fırında pişmiş kestaneyi soyun ve 2 saat kaynadıktan sonra yemeğe ilave edin tuzu ve karabiberini ilave edin 3 saat sonunda suyu çekilmiş olmadı gerekli çok az sosu kalmış olmadı önemli Afiyet Olsun Bahri Usta.