Karides Salatası
Ballı Limonlu Izgara Karides Salatası Malzemeler
6 porsiyon için
MAZEMELER
⅓ su bardağı zeytinyağı (80 mL)
3 yemek kaşığı limon suyu
1 demet taze kişniş, sapları kesilmiş
Adobo soslu 2 çay kaşığı chipotle biber
¼ çay kaşığı tuz
SALATA
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı Mccormick® öğütülmüş kimyon
1 çay kaşığı McCormick® Paprika
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 limon kabuğu rendesi
¾ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı biber
1 lb soyulmuş ve hazırlanmış karides (455 g)
1 mısır koçanı
5 oz bebek yeşillikleri, karışık (140 g)
1 su bardağı üzüm domates (200 gr)
½ fincan turp, dörtlü (50 g)
avokado, yarım, küp şeklinde
1 yeşil soğan, ince dilimlenmiş Hazırlanışı
Pansuman: Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna yerleştirin. Emülsifiye olana kadar yaklaşık 1 dakika işleyin. Kenara koyun.
Büyük bir kapta zeytinyağı, bal, McCormick® öğütülmüş kimyon, kırmızı biber, sarımsak tozu, misket limonu kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi karıştırın. Karides ekleyin ve kaplamak için fırlatın. Karidesleri ıslatılmış bambu şişlerin üzerine koyun.
Izgara veya ızgara tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın. Karides şişlerini ve mısırları ızgaraya koyun ve kapağı kapatın. 4 dakika ızgara yapın, ardından şişleri çevirin. İkinci tarafta 3 dakika ızgara yapın, ardından şişleri ızgaradan çıkarın. Hafif ızgara izleri elde etmek için mısırı döndürün. (Mısır, karidese göre yaklaşık 5 dakika daha uzun sürer.) Mısırı ızgaradan çıkarın.
Karidesleri şişlerden çıkarın. Mısır koçanından dilimleyin.
Salatayı toplayın: Bir tepside, karışık bebek yeşillerini düzenleyin. Üzerine domates, turp ve avokadoyu serpiştirin. Karides ve mısırı ekleyin. Salatanın üzerine dilimlenmiş yeşil soğan serpilir. Pansumanla çiseleyin. Servise Hazır Afiyet Olsun Bahri Usta.