İncirli fıstıklı Antep pilavı


ANTEP PİLAVI 

Antep Fıstıklı Ve İncirli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

8 kuru incir

1 neskafe fincanı iri kırılmış Antep fıstığı

3 su bardağı su

Yarım çay kaşığı toz tarçın 

Tuz

YAPILIŞI 

Pirinci 30 dakika önceden ıslatıp süzdürün Pilav tenceresine tereyağı ve pirinci 10 dakika çevirim Fıstık ve tuzu ilave edin 5 dakika daha karıştırın Kaynamış suyu be ince doğranmış incir ve yarım çay kaşığı tarçın ilave edin ateşi biraz düşürüp demlenmeye  bırakın Afiyet Olsun Bahri Usta 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi