Fırında Kuşkonmazlı Somon balığı tarifi
MAZEMELER
1 Kg kemiksiz derisiz somon balığı
30 adet ince taze kuşkonmaz
2 adet limon
1 Demet fesleğen
1 çay bardağı zeytin yağı
1 kaşık sızma bal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
1 çay bardağı ılık su
Fırın tepsisi içim alt ve üst içim yağlı kağıt
HAZIRLANIŞI
Somon balıklarını 6 parçaya bölün
Zeytin yağı ve 1 kaşık ılık suda balı ezin tuz kırmızı biber 1 Demet fesleğen ince kıyım ve 1 limonun suyunu ayrı bir kapta iyice karıştırın ve balık dilimlerini her tarafına alacak şekilde soslayın ve kalan sos ile kuşkonmazları soslayın tepsinin altına yağlı kağıt üzerine somon dilimlerini dizin yanlara kuşkonmazları dizin üzerine diyer limonu ince halka halka kesip dizin üzerini de yağlı kağıt ile kapatın önceden ısınmış 220 derece fırında 25 dakika pişirin Afiyet Olsun Bahri Aykut