Domates sos tarifi
DOMATES SOS TARİFİ
10 Kg Domates
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Domatesleri bol suda güzel yıkandıktan sonra sap yerini oyarak çıkartın domatesleri 4 parçaya bölüm Derin tencereye mazemeleri koyum kendi suyu ile 30 dakika kaynasın sonra püre misketi ile ocakta kaynarken iyice su gibi ezin ezme işlemi bitince yaklaşık 1 saat daha kaynatın suyunu çektikten sonra önceden yıkanmış kurutulmuş kavonozlara kaynarken doldurup kavınızın kapağını sıkıca kapatıp kapağın üzerine ter şekilde koyup soğumaya bırakın kavonozun kapağı yeni tek kullanımlık olması gereklidir
MELEMENLİK YAPMAK İÇİN Bahri Aykut
Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın acı veya tatlı sivri biber 10 kg domatese 1 kg yeşil biber ince doğrayıp ilave edin içine 1 yemek kaşık tuz be toz şeker ilave edin üzerine 1 çay bardağı zeytin yağı ile suyunu çekene kadar kaynatıp aynı şekilde kavanoza doldurun zeytin yağının az olma nedeni melemen yapılır ilken tereyağı ilave edilmesi gereklidir Afiyet Olsun Bahri Aykut