AŞURE TARİFİ
AŞURE TARİFİ
MAZEMELER
100 gram buğday
100 gram nohut
100 gram kuru erik
100 gram kuru kayısı
100 gram fındık içi
100 gram yeşil fıstık
100 gram kabuksuz badem içi
100 gram kuru üzüm
50 gram pirinç
1 çay kaşığı valinya
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
ÖNCEDEN YARI HAŞLANMIŞ NOHUT
DERİN BİR TENCEREYE KOYUN
GERİYE KALAN BÜTÜN MAZEMEKERİ TECEREYE KOYUN NİŞASTA HARİÇ 40 DAKİKA KAYNATIN NİŞASTAYI 1 SU BARDAĞI SOĞUK SU İLE İYİCE KARIŞTIRIP EZİN KAYNAYAN AŞURE TENCERESİNE İLAVE EDİN 5 DAKİKA DAHA KAYNAYINCA OCAĞIN ALTINI KAPATIN AŞURE SERVİSE HAZIR OLACAK ĞZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN NAR HİNDİSTAN CEVİZİ TERCİHE GÖRE AFİYET OLSUN Bahri Aykut