AŞURE TARİFİ

 


AŞURE TARİFİ 

MAZEMELER 

100 gram buğday 

100 gram nohut 

100 gram kuru erik 

100 gram kuru kayısı 

100 gram fındık içi 

100 gram yeşil fıstık 

100 gram kabuksuz badem içi 

100 gram kuru üzüm 

50 gram pirinç 

1 çay kaşığı valinya 

1 çay kaşığı tarçın 

2 su bardağı toz şeker 

5 yemek kaşığı nişasta 

YAPILIŞI 

ÖNCEDEN YARI HAŞLANMIŞ NOHUT 

DERİN BİR TENCEREYE KOYUN 

GERİYE KALAN BÜTÜN MAZEMEKERİ TECEREYE KOYUN NİŞASTA HARİÇ 40 DAKİKA KAYNATIN NİŞASTAYI 1 SU BARDAĞI SOĞUK SU İLE  İYİCE KARIŞTIRIP EZİN KAYNAYAN AŞURE TENCERESİNE İLAVE EDİN 5 DAKİKA DAHA KAYNAYINCA OCAĞIN ALTINI KAPATIN AŞURE SERVİSE HAZIR OLACAK ĞZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN NAR HİNDİSTAN CEVİZİ TERCİHE GÖRE AFİYET OLSUN Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi