Antep Yahnisi








ANTEP YAHNİSİ MALZEMELERİ:

300 gr. arpacık soğanı
200 gr. kuşbaşı et
3Adet kuşbaşı domates 
4 Diş sarımsak 
1 kaşık salça
Bir miktar haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
Tereyağı çok Az tarçın ve kekik ilave edin 
YAPILIŞI:

Et güzelce kavrulup, 
Domates salça ilave edilir.
Bir süre daha kavrulan salçanın üzerine 2 su bardağı et su konarak etler pişmeye bırakılır.
Etler tamamen pişince, soğan ve nohut eklenerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
Baharatları eklenerek, yağda kavrulan nane üzerine dökülür.
Yanında Bulgur veya pirinç pilavı ile servis Edilir Afiyet Olsun Bahri

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi