Ahtobot Salatası
AHTONOT SALATASI
Domates, biber ve taze fesleğen üzerine ızgara ahtapot dokunaçlarıyla sade ama farklı bir salata. Malzemeler
8 Kol haşlanmış ahtapot
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 fincan çeri domates, dörde bölünmüş
1/2 kırmızı biber doğranmış
1/4 fincan kırmızı soğan, kıyılmış
2 yemek kaşığı taze fesleğen, kıyılmış
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı şarap sirkesi
Tuz ve biber
1 Bölüm
Izgarayı çok yüksek ateşte ısıtın. Gazlı ızgaranız varsa, olabildiğince sıcak tutun. Kömür için, büyük bir kömür yığınını ısıtın ve çok sıcak kömürler gidene kadar pişmelerini bekleyin.
2 Bölüm
Çiğ ahtapotunuz varsa ızgara yapmadan önce haşlamanız gerekir. Ahtapotunuzu temizleyin, gagasını kesin veya daha iyisi, balık satıcınızdan bu konuda size yardım etmesini isteyin. Sonra ahtapotu yumuşayana kadar 30 dakika kaynatın. Birkaç dakika sonra gerçekten lastik gibi olacak, ancak uzun bir kaynama sonrasında tekrar yumuşayacaktır.
3 Bölüm
Ahtapotu soğumaya bırakın (veya bugünlerde de bulabileceğiniz haşlanmış ahtapotla başlayın). İyice kurutun ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Bolca tuz ve karabiberle tatlandırın.
4
Ahtapot çok yüksek ateşte 5-7 dakika, ahtapotun dışı kömürleşip gevrek hale gelene kadar ızgarada pişirin.
5
Ateşten alın, ince ince dilimleyin ve ahtapotu domates salatasının üzerine servis edin. Afiyet Olsun Bahri Usta