KARİDESLİ TARGATELLİ TARİFİ




KARİDES TAGLIATELLE TARİFİ 

Aniden elinizde tagliatelle eriştesi yoksa, onu makarnalık buğdaydan yapılan diğer düz eriştelerle değiştirebilirsiniz.

İçindekiler
Ampul - 1 adet
tatlı biber - 1 adet (kırmızı)
tatlı biber - 1 adet (yeşil)
Zeytinyağı - 3 yemek kaşığı
Mantar - 250 gram (taze)
Sarımsak - 2 diş
Konserve domates - 400 gram
Domates salçası - 1 yemek kaşığı
kekik - 1 çay kaşığı (taze)
Hafif bira - 1 bardak
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Tagliatelle erişte - 250 gram
Karides - 350 gram (soyulmuş)
Mısır - 150 gram (konserve)
Maydanoz - 1 demet (küçük)
Fesleğen - 3 - 5 dal
Yemek pişirmek
Soğanı soyun ve doğrayın, ardından tatlı biberleri akan suda iyice durulayın, bölmelerle tohumlardan soyun ve küçük parçalar halinde kesin.
Bir tava alın, içine zeytinyağı dökün ve ateşe verin. Doğradığınız sebzeleri kızgın yağa atın ve yumuşayana kadar kızartın.

Mantarları akan suda yıkayın, ardından biraz kurutun ve dilimler halinde kesin. Sarımsakların kabuklarını soyun ve kıyın. Sarımsaklı mantarları sebzeli bir tavaya koyun ve yaklaşık 3 dakika pişirin.
Bir su ısıtıcısında su kaynatın, ardından kaynar su ile domatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Soyulmuş domatesleri küçük küpler halinde kesin. Domatesleri, salçayı ve kekik yapraklarını tavaya koyun, birayı, tuzu ve karabiberi dökün. Tavayı kısık ateşte koyun ve içindekileri yaklaşık 8-10 dakika pişirin, sos kalınlaştığında tavayı ocaktan alın.

Tagliatelle eriştelerini ayrı bir tencerede kaynatın (suyu tuzlamayı unutmayın), ardından bir kevgir içinde süzün ve akan suda durulayın.
Bir kutu konserve mısır açın ve içindeki tüm sıvıyı boşaltın. Mısırlı karidesleri soslu tavaya koyun, her şeyi karıştırın ve içindekileri kaynatın, ardından tavayı 3-4 dakika daha ateşte tutun.
Haşlanmış erişteleri tavaya koyun, ince kıyılmış maydanoz ve fesleğenle baharatlayın, ardından içindekileri tekrar kaynatın.
Karides tagliatelle'yi düz tabaklara yerleştirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi