ANTEP MUTFAĞI TAVA YARİFİ

 




Antep tava için gerekli 
 Mazemeler 

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 4 adet soğan
  • 5 adet yeşilbiber
  • 3 adet domates
  • 750g Bonfile kuşbaşı
  • 9 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı



Hazırlanışı Sebzeleri ve eti kuşbaşı doğrayın 

Sarımsaklarım çekiç ile ezin 
Tüm malzemeleri oval kapta karıştırın fırın tepsisine yayın bütün malzemeyi 180° fırın altı üstü ısıtma üzerine yağlı kağıt fırından çıkarın sonra normal tavaya alın suyundan üzerine dökün ocakta 60 dakika kaynatın sonra servise sunun afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi