ANTEP MUTFAĞI TAVA YARİFİ
Antep tava için gerekli Mazemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 4 adet soğan
- 5 adet yeşilbiber
- 3 adet domates
- 750g Bonfile kuşbaşı
- 9 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı Sebzeleri ve eti kuşbaşı doğrayın
Sarımsaklarım çekiç ile ezin
Tüm malzemeleri oval kapta karıştırın fırın tepsisine yayın bütün malzemeyi 180° fırın altı üstü ısıtma üzerine yağlı kağıt fırından çıkarın sonra normal tavaya alın suyundan üzerine dökün ocakta 60 dakika kaynatın sonra servise sunun afiyet olsun Bahri Aykut