TAVUKLU LAZANYA TARİFİ


TAVUKLU LAZANYA TARİFİ 

Yeşil salata ve küçük bir dilim çıtır ekmekle eşleştirilen tavuklu lazanya, harika bir hafif akşam yemeği olur.

İçindekiler
Zeytinyağı - kalıbı yağlamak için
Lazanya yaprakları - 9-12 adet
Ricotta peyniri - 1 su bardağı (rendelenmiş)
Yumurtalar - 1 adet
Limon kabuğu rendesi - 1 meyveden
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Domates sosu - 650 gram
Tavuk göğsü - 2 su bardağı (pişmiş)
Mozzarella peyniri - 450 gram (rendelenmiş)
Parmesan peyniri - ¼ su bardağı (rendelenmiş)
Yemek pişirmek
Fırını 375 dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın ve bir kenara koyun.
Lazanya yapraklarını dişe kadar pişirin ve soğuk su altında durulayın. Sonra çarşafları bir tabağa koyun ve bir kenara koyun.

Orta boy bir kapta ricotta peyniri, yumurta, parmesan, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi tatlandırın ve bir kenara koyun.
Bir fırın tepsisine ince bir tabaka domates sosu dökün, ardından üzerine 3-4 yaprak lazanya koyun (miktar, yemeğin boyutuna bağlıdır).
Ardından kalan domates sosunun 1/3'ünü ve ardından peynir karışımının yarısını yayın. Tavuğun yarısını ve 1/3 mozzarella peyniri ile doldurun. Katmanları tekrarlayın: lazanya yaprakları, domates sosu, peynir karışımı, tavuk ve mozzarella peyniri. Lazanya yapraklarını üstüne koyun, üzerlerine domates sosu sürün ve kalan mozzarella peynirini serpin.
Lazanyayı yaklaşık 45 dakika fırına koyun, hazır olma derecesi peynir tarafından belirlenebilir: tamamen erimeli ve altın bir kabuk oluşturmalıdır.
Pişen lazanyayı ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi