Özbek Mantısı Tarifi

Bahri Usta




Özbek Mantısı Tarifi'nin Yapılışı
Hamurumuz için unu yoğurma kabına alalım, tuzunu katalım, suyu kontrollü ekleyerek sert bir hamur yoğuralım üzerine örtüp 10 dakika bekletelim.
İçi için etleri minik minik doğrayalım soğanları da minik minik doğrayıp bir kaba alalım içine yağ ve baharatları koyup karıştıralım.
Hamuru portakaldan biraz büyük bezelere ayıralım, üzerlerini örtelim, masaya un koyup bir bezemizi yuvarlak büyük ince şekilde açalım.
Büyük kare olacak şekilde keselim ,resimde gösterdim.
İçlerine dolu bir yemek kaşığı harç koyalım.
İlk önce çaprazlama uçlarını kapatalım, tekrar diğer ucunu da kapatalım diğer köşelerini de parmağımızı  ortasına koyarak kapatalım. Diğer yanı da aynı şekilde kapatalım ,resimde gösterdim.
Hepsini bu şekilde yapalım, yağlanmış mantı tenceresine resimdeki gibi dizelim.
Diğer bezeleri de aynı şekilde yapalım, tenceremizin yarısına kadar su koyalım ve diğer katları üzerine koyalım.
Kapağını da kapatıp ocağa alalım kaynamaya bırakalım.
Kaynayınca altını azcık kısalım, arada bi suyunu kontrol edelim, azalırsa su ekleyelim.
20 dakika sonra alttaki 2 sırayı üstteki sırayla değiştirelim.
O şekilde de kontrollü 20 dakika pişirelim, altını kapatalım.
Dikkatli şekilde tabaklara alalım, isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz. Üzerine de yağ gezdirebilirsiniz , öyle de çok lezzetli olur ama sade bile aşırı güzel oluyor afiyet olsun. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi