İYALYAN PİZA MARGHERİTA TARİFİ



İTALYAN PİZZA MARGHERİTA

PİZZA MARGARIT

Aslında margarita pizza yapmak için çalışma haftasının sonunda kalan her şeyi ve herhangi bir kombinasyonda kullanabilirsiniz - bu bir parça et veya bir parça sosis olabilir, herhangi bir sebze, peynir kullanabilirsiniz. mantar vb.


İçindekiler

Test için:

maya - 1 çay kaşığı (kuru)

şeker - 1 yemek kaşığı

Su - 1 su bardağı (ılık)

Buğday unu - 2 ve 1/2 su bardağı

Tuz - 1 yemek kaşığı

Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı

Doldurmak için:

Konserve domates - 400 gram (kabuksuz)

Sarımsak - 2 diş

Zeytinyağı - 1 yemek kaşığı

Fesleğen - 2 yemek kaşığı (kurutulmuş)

Tuz - tatmak

Öğütülmüş karabiber - tatmak

Domates salçası - 2 yemek kaşığı

Mozzarella peyniri - 100 gram

Domates - 2 adet (taze)

Yemek pişirmek

Derin dipli bir kase alın ve içine maya ve şekeri koyun, ardından kaseye 4 yemek kaşığı ılık su dökün ve her şeyi iyice karıştırın. Kaseyi 15 dakika ılık bir yere koyun. Tuzla karıştırılmış unu masaya dökün (unu küçük bir tepe elde edecek şekilde dökün), ardından tepenin ortasında küçük bir çöküntü oluşturun, içine iki yemek kaşığı zeytinyağı, maya karışımı dökmeniz gerekecek ve suyun geri kalanı. Bir tahta kaşık alın ve hamuru yoğurmak için kullanın, ardından bitmiş hamuru bir havluyla örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın (yaklaşık 15 dakika sonra hamurun tekrar kabarması için yoğrulması gerekir).

Bir oklava alın ve hamuru daire şeklinde açmak için kullanın, dairenin kalınlığı 6 milimetreyi geçmemelidir. Bir fırın tepsisi alın ve üzerine merdane ile açılmış bir hamur tabakası koyun, ardından tabakanın eşit bir şekil alması için hamurun kenarlarını parmaklarınızla gerin.


Domatesleri yıkayın ve küçük parçalar halinde kesin, ardından sarımsak dişlerini soyun ve sarımsak presinden geçirin. Bir tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün ve ateşe verin. Sarımsaklı domatesleri kızgın yağa koyun, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyin, her şeyi iyice karıştırın ve sosu yaklaşık 20 dakika pişirin. Sos biraz kalınlaştığı anda üzerine salça ekleyin, her şeyi tekrar karıştırın ve tavayı ocaktan alın.

Bir rende alın ve üzerine mozzarellayı rendeleyin (rendeniz yoksa mozzarellayı ince dilimler halinde kesebilirsiniz). Domatesleri akan suda yıkayın ve dilimler halinde kesin.

Domates sosu biraz soğuyunca hamuru bununla yağlayın ve ardından doğranmış domatesleri peynirle hamurun üzerine koyun. Fırını 200 dereceye ısıtın, ardından pizza tavasını yaklaşık 20-25 dakika içine yerleştirin.

Bitmiş margaritayı porsiyonlara ayırın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi