KURABİYE TARİFİ
KURABİYE TARİFİ
AMARETTI KURABİYELERİ
Tüm dünyada çok popüler olan amaretto likörü bu yemekte malzeme olarak kullanılmaz. Ama yine de, kurabiyeli likörün onları birleştiren bir bileşeni var - bunlar kokulu bademler.
İçindekiler
Badem - 250 gram (soyulmuş)
şeker - 200 gram
Yumurta akı - 4 adet
Tereyağı - 1 yemek kaşığı
Buğday unu - 1 yemek kaşığı
Pudra şekeri - 1 - 2 çay kaşığı
Yemek pişirmek
Bademleri ister havanda ister blenderdan geçirip öğütün, ardından kıyılmış bademleri bir kaseye dökün, içine 150 gram toz şeker dökün ve her şeyi iyice karıştırın.
Yumurta aklarını alın ve güçlü bir köpük oluşana kadar çırpın, ardından çırpılmış beyazlarla birlikte bir kaseye 50 gram toz şeker dökün ve her şeyi karıştırın.
Doğranmış bademleri yumurta akı ile bir kaseye dökün (badem küçük porsiyonlar halinde eklenmelidir), her şeyi hafifçe karıştırın, homojen bir badem hamuru elde etmelisiniz.
Bir fırın tepsisi alın, üzerine tereyağı sürün ve fırın tepsisinin kenarlarını bununla yağlayın, ardından biraz un alın ve fırın tepsisinin tabanının her yerine serpin.
Bir çay kaşığı veya bir şırınga alın ve bademli hamurdan küçük yuvarlak kurabiyeler yapmak için kullanın (hamurun geri kalanıyla aynısını yapın), ardından unlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisi kurabiye ile dolduğunda üzerlerini bir peçete ile örtün ve yaklaşık 2 saat demlenmeye bırakın.
Fırını açın ve 150 dereceye kadar ısınmasına izin verin, ardından içinde kurabiye bulunan bir fırın tepsisini yerleştirin (peçeteyi çıkarmayı unutmayın). Yaklaşık 1 saat sonra, kurabiyeler kuru ama pişmemişken, fırın tepsisini fırından çıkarın, her kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpin ve ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut