İTALYA TRENUSU TARİFİ
İTALYAN TIRAMISU TATLISI
Birdenbire tiramisu yapmak için gereken bisküvi çubuklarını mağazada bulamazsanız, bunları her zaman kendiniz pişirebilirsiniz, bunun için şunlara ihtiyacınız var: derin tabanlı bir kase alın, ardından 7 yumurta akı ve 250 gram granül unu koyun. içine şeker, nişastalı 100 gram un, ardından zevkinize göre biraz vanilya şekeri ekleyin ve pürüzsüz olana kadar her şeyi iyice karıştırın. Elde edilen kütleye 1 çay kaşığı kuru maya ekleyin, ardından kalan yumurta sarısını dökün ve hamuru bir karıştırıcı ile çırpın. Fırını açın ve 200 dereceye kadar ısınmasını bekleyin. Hamuru bisküvi çubukları haline getirin, yağlanmış bir fırın tepsisine koyun ve yaklaşık 10-12 dakika fırında pişirin.
İçindekiler
Yumurtalar - 4 adet
Mascarpone peyniri - 500 gram
şeker - 300 gram
Hazır sade kahve - 1 ve 1/2 bardak
Amaretto likörü - 10 yemek kaşığı
Şeker bisküvi çubukları - 250 - 300 gram
Kakao tozu - 2 yemek kaşığı
Yemek pişirmek
Yumurta sarılarını beyazlarından ayırın. Bir mikser kullanarak mascarpone'u şeker ve iki yumurta sarısı ile çırpın.
Ayrı bir kapta, tüm beyazları güçlü bir köpük haline getirin. Çırpılmış yumurta aklarını yavaşça peynir kütlesine katlayın, iyice karıştırın.
Şekersiz çok koyu siyah kahve demleyin, soğutun. Kahveyi Amaretto likörü ile geniş bir kapta karıştırın. İçine bisküvi çubukları koyun ve biraz ıslatın.
Islatılmış bisküvi çubuklarını dikdörtgen veya yuvarlak şekilde yoğun tek kat olacak şekilde dizin. Üzerine kremanın yarısını yayın. Sonraki - yine bir kat çubuk ve krema.
Tatlıyı gece boyunca buzdolabına koyun. Servis yapmadan önce üzerine kakao tozu veya bitter çikolata serpin ve dikkatlice porsiyonlar halinde kesin.
Afiyet olsun Bahri Aykut