İTALYAN MUTFAĞI FRİTTA TARİFİ
İTALYAN MUTFAĞI FRİTTA TARİFİ
Frittata, çeşitli sebze soslarıyla süslenmiş geleneksel bir İtalyan yumurta yemeğidir. İtalyan omleti ile bizim omletimiz arasındaki tek fark, frittata'nın önce tavada kızartılması ve ardından önceden ısıtılmış fırında hazır hale getirilmesidir.
İçindekiler
Yumurtalar - 4 adet
Maydanoz - 1 demet (küçük)
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Sarımsak - 2 diş
Parmesan peyniri - 50 gram (rendelenmiş)
Ampul - 1 adet (orta)
Tatlı biber - 1 küçük (kırmızı)
Domates - 1 adet (orta boy)
Zeytinyağı - 1 - 2 yemek kaşığı
Yemek pişirmek
Bir demet maydanozu akan suda yıkayın, suyunu silkeleyin ve çok ince doğrayın. Bir kase alın ve içine 4 yumurta kırın, ardından zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin, rendelenmiş parmesan ve kıyılmış maydanoz ekleyin. Yumurta karışımını biraz çırpmak için bir çırpma teli veya çatal kullanın, ardından kaseyi bir kenara koyun.
Sarımsak dişlerini soğanla birlikte soyun, ardından kırmızı biberin çekirdeklerini ve zarlarını çıkarın ve sebzeleri yıkayın. Sarımsakları ince dilimler halinde kesin, soğanı halkalar halinde kesin ve biberi küçük küpler halinde kesin. Bir domates alın ve yıkayın, ardından içindeki tüm sıvıyı tohumlarla çıkarın ve kalan posayı doğrayın.
Bir çeşit ateşe dayanıklı cam veya normal bir kızartma tavası alın, içine zeytinyağı dökün ve ateşe verin. Doğranmış sarımsağı kızgın yağa koyun ve 1 dakika kadar kavurun, ardından doğranmış soğanı tavaya koyun ve bir dakika sonra kalan tüm sebzeleri koyun, ardından her şeyi karıştırın, ısıyı yarıya indirin ve sebzeleri yaklaşık olarak kızartın. 4-5 dakika daha. Frittata ateşte pişerken fırını açın ve 180 dereceye ısıtın.
Çırpılmış yumurtaları kızarmış sebzelerle birlikte tavaya dökün, ardından her şeyi karıştırın ve frittata'yı yemek tavanın kenarları pişmeye başlayana kadar pişirin, ardından tavayı birkaç dakika daha ateşte tutun (frittata hala ortada sıvı halde), tavayı ocaktan alın ve önceden ısıtılmış fırına koyun.
Yaklaşık 15 dakika sonra bitmiş yemeği fırından çıkarın, ardından omleti porsiyonlara ayırın ve tabaklara yerleştirin, ayrıca frittata'yı taze otlarla süsleyip masaya servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut