Baharatlı tavuklu pilav tarifi


 Baharatlı tavuklu pilav


İçindekiler


1 yemek kaşığı kolza yağı

1 soğan, ince dilimlenmiş

4 adet kemiksiz, derisiz tavuk budu, kalın şeritler halinde kesilmiş

1-2 yemek kaşığı salça baharatı

1 yeşil biber, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş (isteğe bağlı)

2 büyük diş sarımsak, ezilmiş

2 x 250g poşet mikrodalga basmati pirinci , pişmiş

400 gr barbunya fasulyesi , süzülmüş ve durulanmış

1 misket limonu, kabuğu çıkarılmış ve suyu sıkılmış, artı servis için takozlar

3 taze soğan, ince dilimlenmiş

½ küçük kişniş demeti, ince kıyılmış

Yapılışı 


Yağı, aleve dayanıklı büyük bir güveç kabında orta-yüksek ateşte ısıtın. Soğanı ve bir tutam tuzu ekleyip 5-6 dakika kavurun. Tavuğu ekleyin ve 7-8 dakika daha kızartın. Sarmısak çeşnisini, kullanılıyorsa acı biberi ve sarımsağı ilave edip 1 dakika pişirin.

Pirinç, fasulye ve misket limonu kabuğu rendesi ve suyunu ilave edin. Isınana kadar pişirin. Üzerine taze soğan, kişniş serpin ve ekstra limon dilimleri ile servis yapın.  Afiyet olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi