Sarımsak soslu ciğer
SARIMSAK SOSLU CİĞER
ÇANGFINA
İspanya'da bu yemek sadece dana etinden değil kuzu karaciğerinden de hazırlanır. Ülke, chanfaina yemek pişirme yarışmalarına bile ev sahipliği yapıyor.
İçindekiler
Sığır karaciğeri - 600 gram
Kuru beyaz şarap - 1/2 su bardağı
Karabiber - 5 bezelye
Ampul - 1 adet (orta)
Sarımsak - 3 diş
Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
Kimyon - 1 tutam (öğütülmüş)
Tarçın - 1 tutam (öğütülmüş)
Öğütülmüş kırmızı biber - tatmak
maydanoz - 1 demet
ekmek kırıntıları - 2 yemek kaşığı
Yemek pişirmek
Karaciğeri alın ve akan suda iyice yıkayın, ardından filmlerle tüm kanalları kesin ve karaciğeri tavaya aktarın. Bir tencereye soğuk su dökün (karaciğeri biraz saklamak için yeterli suya ihtiyacınız var), ardından bir tencereye şarap dökün, 5 tane karabiber koyun, her şeyi beğeninize göre tuzlayın ve ateşe verin. Karaciğeri yaklaşık 40-45 dakika tamamen pişene kadar kaynatın, ardından karaciğeri et suyundan çıkarın, biraz soğumaya bırakın ve orta büyüklükte küpler halinde kesin. Et suyunu tavadan dökmeyin, ileride ihtiyacınız olacak.
Soğanı ve sarımsağı kabuğundan soyun, sonra doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya dökün ve ateşe verin. Doğranmış soğanları ve sarımsağı kızgın yağa atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kavurun, ardından dilediğiniz kadar kimyon, tarçın ve kırmızı biber serpin.
Maydanozu yıkayın, ardından tüm suyunu sallayın ve doğrayın. Kıyılmış maydanozu tavaya koyun, her şeyi karıştırın ve yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
Doğranmış karaciğeri sebze ve otlarla birlikte bir tavaya koyun, ardından biraz et suyu dökün ve galeta unu serpin. Tüm içeriği iyice karıştırın, ardından ısıyı en aza indirin ve yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
Daha sonra bitmiş yemeği derin tabaklara koyun ve sıcak veya soğuk olarak masaya servis edebilirsini
Afiyet olsun Bahri Aykut