Peperonata ile ızgara biftek Tarifi
Peperonata ile ızgara biftek.
İçindekiler
2 adet biftek
2 çay kaşığı ayçiçek yağı
3 kırmızı, sarı veya turuncu biber, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş
½ kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
200 gr domates, kabaca doğranmış
2 çay kaşığı kırmızı şarap sirkesi
küçük bir avuç fesleğen, yaprakları toplanmış ve ince kıyılmış sapları
Yapılışı
Bifteği iyice baharatlayın ve bir tabağa alın. Yağı bir tavada yüksek ateşte ısıtın ve ısıttıktan sonra bifteği her iki tarafını da (kalınlığına bağlı olarak) 2-3 dakika orta kızarana veya beğeninize göre pişene kadar kızartın. Bir tabağa alıp 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Isıyı orta-yüksek seviyeye düşürün ve biberleri ve soğanı yumuşayana ve hafifçe karamelleşene kadar 5-7 dakika kızartın. Sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar 1 dakika daha pişirin. Domatesleri, sirkeyi, bir tutam şekeri ve fesleğen saplarını ekleyin ve domatesler parçalanıp sularını bırakana kadar 8-10 dakika daha kızartın. Fesleğen yapraklarının çoğunu ekleyin ve tadına göre baharatlayın, gerekirse bir tutam daha şeker ekleyin. Bifteği dilimleyin, ardından kalan fesleğeni üstüne serpiştirerek peperonata üzerinde servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut