Patatesli Hırvat böreği
patatesli börek Hırvat
Patatesli turta (Pita sa krompirom) birçok kişi tarafından Hırvatistan'ın kuzeyinde oldukça yaygın bir yemek olarak kabul edilir ve turtanın tadı et böreğine benzer. Hazır yufkalı patates böreği, Balkan Yarımadası'nın en basit ve en ucuz yemeklerinden biridir.
İçindekiler
Patates - 5 adet (büyük)
Tereyağı - 1 yemek kaşığı
Ampul - 1 adet (büyük)
tatlı biber - 1 adet (kırmızı)
Beyaz peynir - 200 gram
Yumurtalar - 1 adet
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Bitkisel yağ - 3 yemek kaşığı
Süt - 1/2 su bardağı
Hazır yufka hamuru - 1 paket (egzost)
Yemek pişirmek
5 büyük patatesi soyun, ardından yıkayın ve büyük bir elek ile rendeleyin (patatesleri rendelemek istemiyorsanız, ince şeritler halinde kesin). Ateşe bir kızartma tavası koyun ve içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyun. Patatesleri sıcak yağa koyun ve kızarana kadar kızartın.
1 büyük soğanı kabuğundan soyun, ardından küçük küpler halinde kesin, ardından bir tatlı kırmızı biberi yıkayın, çekirdeklerini ayırın ve doğrayın.
Beyaz peyniri bir kaseye aktarın ve bir çatal kullanarak küçük parçalara ayırın, ardından bir bardakta bir yumurtayı çırpın.
Doğranmış peyniri soğan, biber ve yumurta ile patateslerin olduğu tavaya aktarın, ardından tavaya karabiber ve tuz ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.
Yanmaz bir cam kalıp alın, içine 1 yemek kaşığı bitkisel yağ dökün ve duvarları bununla yağlayın. Bir kase alın, içine 1/2 bardak süt dökün, ardından süte 2 yemek kaşığı bitkisel yağ ekleyin ve her şeyi karıştırın.
4 adet hazır yufkayı yağlanmış kalıbın tabanına (hamurun kenarları kalıbın dışına taşacak şekilde üst üste bindirilmelidir) her bir yufkayı süt ve süt karışımı ile yağladıktan sonra serin. tereyağı. Patates dolgusunun tam olarak yarısını hamurun üzerine koyun ve her şeyi düzeltin.
Patates dolgusunun üzerine 2 adet tereyağlı yufka koyun ve kalan patates dolgusunu hamurun üzerine yerleştirin. Dolguyu kalan 4 yufka ile örtün (hamuru yağlamayı unutmayın), ardından hamurun kenarlarını içine yerleştirin ve turtanın yüzeyini kalan süt ve tereyağı karışımıyla dikkatlice fırçalayın.
Fırını 190 dereceye ısıtın, içine patatesli börek tepsisini yerleştirin ve yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Patatesli turtanın yüzeyi altın kahverengi olduğunda, tavayı fırından çıkarın ve turtayı biraz soğumaya bırakın.
Bu, Hırvat patates turtasının hazırlanmasını tamamlar, onu porsiyonlara ayırabilir ve masaya servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut