Özbek pilavı Tarifi

Tamam 

GERÇEK ÖZBEK PİLAVI NASIL YAPILIR 

İşte gerçek Özbek kuzu pilavı yapmak için klasik bir tarif. Tek kelimeyle kıyaslanamaz: doyurucu, hoş kokulu, ufalanan ve ön saflarda 100 gram için çok ideal. Evet, hazırlaması 15 dakikadan fazla sürecek ama bu kadar lüks bir yemek zahmete değer! Toplam Pişirme Süresi:  2 saat 15 dakika Porsiyon:  6 Malzemeler : 1/2 su bardağı bitkisel yağ 2 büyük soğan - yarım halkalar halinde kesin 700 gr kuzu eti - küçük parçalar halinde kesin 450 gr basmati pirinci 450 gr havuç - küpler halinde kesin 1 baş sarımsak 1 inci. l. kimyon tohumları (veya öğütülmüş kimyon) 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş Tuz ve karabiber

Pişirme işlemi: 1. Bitkisel yağı bir kazanda veya mangalda çok yüksek ateşte ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanı ara sıra karıştırarak 5-7 dakika kavurun, ardından kuzu parçalarını ekleyin.

2. Eti 10 dakika pişirin, ardından doğranmış havuçları ekleyin. 10 dakika daha kaynatmaya devam edin 

3. Kimyon, kişniş, tuz, karabiber ve 4 su bardağı suyu ekleyin. kaynatın.

4. Sarımsağın üst kabuğunu soyun ve üst kısmını kesin, diş sarımsağı açığa çıkarın ve ardından ete ekleyin. Isıyı orta seviyeye düşürün, örtün ve yemeği yaklaşık bir saat pişirin. Bu sırada pirinci iyice durulayın.

5. Et suyunu tadın ve gerekirse daha fazla tuz ekleyin. Pirinci ekleyin, ardından malzemeleri iyice ve eşit şekilde karıştırın.

6. 3 su bardağı kaynar su ekleyin, ısıyı en aza indirin, kazanın kapağını kapatın ve pilavı 25-30 dakika pişirin. Pişirme sonunda pilavı suyunun tamamen çekilip çekilmediğini kontrol edin, çekmemişse pilavı biraz daha pişirin. Pilav hazır olduğunda, servis yapmadan önce 15 dakika kapalı bir kapak altında bir kazan içinde demlenmesine izin verin. Otantik Özbek pilavı hizmetinizde. Afiyet olsun!
Bahri Aykut özel tarifim alıntı yapıp sitelerde yayınlanamaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi