KUŞKONMAZ YATAĞINDA MARİNALI BALIK
Domates Limon Tereyağı Soslu Morina LEVRE BALIĞI
Hazırlama Süresi: 15 dakika Pişirme Süresi: 15 dakika Toplam Süre: 30 dakika Porsiyon: 4
Domates, limon, tereyağı ve sarımsak soslu, bol miktarda taze otlu, hızlı ve kolay, hafif ve sağlıklı bir morina balığı. içindekiler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 DENİZ LEVREĞİ
tuz
1 kiloluk kiraz domates, ikiye bölünmüş
3 diş sarımsak, doğranmış
1 tutam kırmızı biber gevreği
3 yeşil soğan, dilimlenmiş ve bölünmüş (beyazları ve yeşillikleri)
1/2 bardak tavuk suyu (veya normal su
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
biber ve tuz
1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
1 yemek kaşığı fesleğen, doğranmış
15 adet ince kuşkonmaz 8 dakika haşlanmış
YAPILIŞI
Yağı ısıtın ve tereyağını büyük bir tavada orta-yüksek ateşte eritin, tuz ve karabiber tadında tatlandırılmış morina balığını ekleyin ve bir kenara koymadan önce, hafif altın rengi kahverengi olana ve iyice pişene kadar her tarafı yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
Domatesleri tavadaki tereyağı ve yağa ekleyin ve kabarıncaya kadar yaklaşık 3-5 dakika pişirin.
Isıyı orta dereceye düşürün, sarımsağı, yeşil soğanın beyazlarını ve kırmızı biber pullarını ekleyin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık bir dakika pişirin.
Et suyunu ekleyin, kaynama noktasına getirin ve 3 dakika pişirin, ardından limon suyu ve tereyağını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Morina balığını, yeşil soğanın yeşilliklerini, maydanozu ve fesleğenleri ekleyin ve tadını çıkarın!
Afiyet olsun Bahri Aykut