KUŞKONMAZ YATAĞINDA MARİNALI BALIK


 Domates Limon Tereyağı Soslu Morina LEVRE BALIĞI 

Hazırlama Süresi: 15 dakika Pişirme Süresi: 15 dakika Toplam Süre: 30 dakika Porsiyon: 4

Domates, limon, tereyağı ve sarımsak soslu, bol miktarda taze otlu, hızlı ve kolay, hafif ve sağlıklı bir morina balığı. içindekiler

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 DENİZ LEVREĞİ 

 tuz

1 kiloluk kiraz domates, ikiye bölünmüş

3 diş sarımsak, doğranmış

1 tutam kırmızı biber gevreği

3 yeşil soğan, dilimlenmiş ve bölünmüş (beyazları ve yeşillikleri)

1/2 bardak tavuk suyu (veya normal su 

2 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

biber ve tuz

1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış

1 yemek kaşığı fesleğen, doğranmış

15 adet ince kuşkonmaz 8 dakika haşlanmış 

YAPILIŞI 


Yağı ısıtın ve tereyağını büyük bir tavada orta-yüksek ateşte eritin, tuz ve karabiber tadında tatlandırılmış morina balığını ekleyin ve bir kenara koymadan önce, hafif altın rengi kahverengi olana ve iyice pişene kadar her tarafı yaklaşık 2-3 dakika pişirin.

Domatesleri tavadaki tereyağı ve yağa ekleyin ve kabarıncaya kadar yaklaşık 3-5 dakika pişirin.

Isıyı orta dereceye düşürün, sarımsağı, yeşil soğanın beyazlarını ve kırmızı biber pullarını ekleyin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık bir dakika pişirin.

Et suyunu ekleyin, kaynama noktasına getirin ve 3 dakika pişirin, ardından limon suyu ve tereyağını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.

Morina balığını, yeşil soğanın yeşilliklerini, maydanozu ve fesleğenleri ekleyin ve tadını çıkarın! 

Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi