KARIŞIK TURŞU NASIL YAPILIR TURŞU TARİFİ

 

TURŞU NASIL YAPILIR EN GÜZEL TURŞU TARİFİ 

Hazırlamış olduğunuz turşu suyu tek çeşit Sebzeler içinde kullanabiliriz karışık turşu içinde kullanabilir renkli turşu yapmak isterseniz beyaz lahana havuç yeşil biber yeşil domates sarı biber kırmızı biber kırmızı havuç sarı havuç bu tür sebzelerden Renkli turşuda elde edebilirsiniz

Çeşitli Turşu İçin Gereken Malzemeler:

Yarım kg sivri biber

Yarım kg ajur 

2 adet renkli havuç

1 kg salatalık

Yarım orta boy beyaz lahana

1 kg yeşil domates

2 adet kırmızı veya sarı biber 

3 baş sarımsak

250 gr renkli biberi

Bir küçük karnabahar

2 adet ham kavun 

1 tutam dereotu 

1 tatlı kaşığı limon tuzu

2 su bardağı sirke

Tuz ve su

(isteğe göre malzemeler eklenebilir)

Karışık Turşu Yapılışı:

Fasulyeleri ve biberleri temizleyelim.

Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızıbiberleri dilim dilim doğrayalım.

Lahanayı ve karnabaharları elimizle küçük parçalara ayıralım.

Sarımsakları da soyalım.

Bütün malzemeyi geniş bir kaba doldurup, üzerine yarı yarıya sirkeli su dolduralım.

1-2 saat kadar bekletelim.

Bu şekilde sirkeli suda beklenen lahanalar ve domatesler yumuşayacağı için, kavanozlara daha rahat doldurabilirsiniz.

Tüm sebzeleri daha sonra turşu kavanozuna yerleştirelim.

Sirkeli tuzlu suyu ekleyelim.

En üste de maydanozları koyalım.

Limon tuzunu da ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım.

3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Bu malzemelerle, büyük bir cam kavanoz turşu olur.

Siz kendiniz de, kavanozunuza göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz.

2 adet orta boy kavanoz da kullanabilirsiniz.


Turşunuzu kurduktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ediniz. 

Afiyet Olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi