Fırında kavrulmuş tatlı patates ve kabak tortilla
Fırında kavrulmuş tatlı patates ve kabak tortilla
İçindekiler
2 orta boy tatlı patates (500g), soyulmuş ve ince dilimlenmiş
1 soğan, ince dilimlenmiş
1 kabak, ince dilimlenmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yumurta
50g taze krema
30g manchego veya vejetaryen alternatifi, rendelenmiş
1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı
servis etmek için yeşil salata
Yapılışı
Fırını 190C/170C fan/gaza ısıtın 5. Tatlı patates dilimlerini, soğanı ve kabağı orta boy yapışmaz bir fırın tepsisine koyun (bizimki 18cm x 30cm x 4cm idi), üzerine zeytinyağı gezdirin, baharatlayın ve her şeyi birlikte karıştırın . Sebzeyi yarıya kadar fırlatarak 30 dakika pişirin. Tatlı patatesler yumuşak, kabak biraz kömürleşmiş ve soğan yumuşamış olmalıdır.
Bu sırada yumurtaları ve taze kremayı bir tutam baharatla birlikte çırpın . Çırpılmış yumurta karışımını tatlı patates, soğan ve kabak üzerine dökün. Manchego'nun üzerine serpin ve tortilla henüz sertleşene kadar 25-30 dakika tekrar fırına koyun. Üzerine frenk soğanı serpiştirip sıcak veya soğuk olarak salata ile yiyin.
Afiyet olsun Bahri Aykut