Fırında kavrulmuş tatlı patates ve kabak tortilla


 Fırında kavrulmuş tatlı patates ve kabak tortilla


İçindekiler


2 orta boy tatlı patates (500g), soyulmuş ve ince dilimlenmiş

1 soğan, ince dilimlenmiş

1 kabak, ince dilimlenmiş

2 yemek kaşığı zeytinyağı

6 yumurta

50g taze krema

30g manchego veya vejetaryen alternatifi, rendelenmiş

1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı

servis etmek için yeşil salata


Yapılışı


Fırını 190C/170C fan/gaza ısıtın 5. Tatlı patates dilimlerini, soğanı ve kabağı orta boy yapışmaz bir fırın tepsisine koyun (bizimki 18cm x 30cm x 4cm idi), üzerine zeytinyağı gezdirin, baharatlayın ve her şeyi birlikte karıştırın . Sebzeyi yarıya kadar fırlatarak 30 dakika pişirin. Tatlı patatesler yumuşak, kabak biraz kömürleşmiş ve soğan yumuşamış olmalıdır.

Bu sırada yumurtaları ve taze kremayı bir tutam baharatla birlikte çırpın . Çırpılmış yumurta karışımını tatlı patates, soğan ve kabak üzerine dökün. Manchego'nun üzerine serpin ve tortilla henüz sertleşene kadar 25-30 dakika tekrar fırına koyun. Üzerine frenk soğanı serpiştirip sıcak veya soğuk olarak salata ile yiyin. 

Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi