İçli Köfte Tarifi


 


 İÇLİ KÖFTE TARİFİ BAHRİ USTA

MAZEMELER 

1 su bardağı ince bulgur 

1 çay bardağı haleye unu 

1 çay bardağı irinli 

2 Adet yumurta 

1 yemek kaşığı biber salçası 

1 su bardağı ılık su 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 

1 çay kaşığı karabiber 

1 kahve fincanı zeytin yağı 

Tüm mazemeleri derin oval bir kapta buluşturun hamur haline gelene kadar karıştırın 1 saat dinlendirin tekrar 10 dakika karıştırın dış kaplama malzemesi hazır olacak 

İÇ MAZEMELER 

400 Gram iri kıyma 

2 Adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı kırılmış ceviz içi yarım Demet ince doğranmış maydonoz  yeterince tuz ve karabiber 

Hazırlanışı 

Tereyağını deri bir tavaya koyun ince doğranmış soğanı tereyağında biraz çevirin kıymayı tuzu ve karabiberi ilave edin kıymanın rengi pişme kıvamına dönünce ocaktan alın çok fazla kuru olmaması gerekli soğuduktan sonra ceviz ve maydonoz ile iyice karıştırın  dış kaplama malzemesini yumurta şeklinde içi boş hazırlayıp tatlı kaşığı ile kıymalı harcı doldurup kapatın bu işlemi yaparken ellerinizi ıslatın kapatma işlemi bittikten sonra 

Ayrı bir tavaya sıvı kızartma yağı koyun yağın ısı derecesi 100 olduğunda köfteleri yağ ile buluşturun kızarırken tavayı sallayarak yada kaşık yardımı ile çevirin Afiyet Olsun 

Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi