İçli Köfte Tarifi
İÇLİ KÖFTE TARİFİ BAHRİ USTA
MAZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı haleye unu
1 çay bardağı irinli
2 Adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı zeytin yağı
Tüm mazemeleri derin oval bir kapta buluşturun hamur haline gelene kadar karıştırın 1 saat dinlendirin tekrar 10 dakika karıştırın dış kaplama malzemesi hazır olacak
İÇ MAZEMELER
400 Gram iri kıyma
2 Adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı kırılmış ceviz içi yarım Demet ince doğranmış maydonoz yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Tereyağını deri bir tavaya koyun ince doğranmış soğanı tereyağında biraz çevirin kıymayı tuzu ve karabiberi ilave edin kıymanın rengi pişme kıvamına dönünce ocaktan alın çok fazla kuru olmaması gerekli soğuduktan sonra ceviz ve maydonoz ile iyice karıştırın dış kaplama malzemesini yumurta şeklinde içi boş hazırlayıp tatlı kaşığı ile kıymalı harcı doldurup kapatın bu işlemi yaparken ellerinizi ıslatın kapatma işlemi bittikten sonra
Ayrı bir tavaya sıvı kızartma yağı koyun yağın ısı derecesi 100 olduğunda köfteleri yağ ile buluşturun kızarırken tavayı sallayarak yada kaşık yardımı ile çevirin Afiyet Olsun
Bahri Aykut