Buluberili kek tarifi



Yaban mersinili kek


İçindekiler


100 gr tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış

65 gr pudra şekeri

65 gr açık kahverengi şeker

2 büyük yumurta, oda sıcaklığı

125 gr Yunan yoğurdu

1 çay kaşığı vanilya ezmesi

5 yemek kaşığı süt

250g kendiliğinden kabaran un

1 çay kaşığı kabartma tozu

200 gr böğürtlen (taze veya dondurulmuş), büyükse ikiye bölünmüş


Yapılışı 


1. Fırını 200C/180C fan/gaza 6 ısıtın ve 12 delikli muffin kalıbını kağıt kaplarla kaplayın.

Tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 5 dakika kadar çırpın. Yumurtaları yavaş yavaş ekleyin ve birleşene kadar çırpın. Yoğurt, vanilya ve sütü ekleyip karıştırın


.

Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar unu, kabartma tozunu ve bir tutam ince tuzu ekleyin. Son olarak 150 gr böğürtlen ekleyin ve muffin kalıplarının ¾'ünü doldurun. Her muffinin üstüne 2 böğürtlen (veya 4 yarım) sokun, böylece hafifçe dışarı çıkacaklar. 8 dakika pişirin, ardından fırını 180C/160C fan/gaza 4 düşürün ve kabarıp altın rengi oluncaya ve ortasına yerleştirilen kokteyl çubuğu temiz çıkana kadar 20-25 dakika daha pişirin. Afiyet olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Gürcü Khachapuri Tarifi

BALIKLI CANNELLONİ TARİFİ

Taylant usulü Tavuk Şiş Tarifi