Peynirli soğanlı kiş Tarifi


 Peynirli ve soğanlı kiş. 


İçindekiler


1 yemek kaşığı zeytinyağı, ayrıca kalıp için ekstra

tozunu almak için sade un

320gr paket hazır haddelenmiş kurabiye hamuru

1 beyaz soğan, ince doğranmış

büyük bir demet taze soğan, ince dilimlenmiş

4 yumurta, artı 1 yumurta sarısı

250 ml tam yağlı süt

küçük demet frenk soğanı, ince doğranmış

150 gr olgun kaşar, rendelenmiş

yeşil salata (isteğe bağlı)


Yapılışı 


1. 23 cm'lik gevşek tabanlı, oluklu bir tart kalıbını pasta fırçasıyla hafifçe yağlayın . Temiz bir çalışma yüzeyini hafifçe unla tozlayın ve hamuru üzerine dökün. Hamuru tart kalıbından daha büyük bir daire şeklinde açın. Hamuru yavaşça kalıba yerleştirin ve tabana ve yanlara dikkatlice bastırın. Kalayın kenarlarında herhangi bir çıkıntı bırakın. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Bu arada, yağı bir tavada düşük-orta ateşte ısıtın. Soğanı büyük bir tutam tuzla karıştırın ve yumuşayana kadar 15 dakika boyunca yavaşça kızartın. Taze soğanları ekleyin ve hafifçe yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin. Bir tabağa aktarın ve biraz soğumaya bırakın.

Fırını 200C/180C fan/gaza ısıtın 6. Bir parça pişirme parşömenini katlayın ve kalıbı kenarlarından taşacak şekilde hizalayın. Kalıbın kenarlarına kadar fasulyeleri doldurun. 15-20 dakika kadar pişirin. Fasulyeleri ve parşömeni çıkarın ve hafif altın rengi ve kumlu olana kadar 5-10 dakika daha pişirin. Hamur kabarmışsa, soğuk metal bir kaşık kullanarak hafifçe bastırın. Biraz soğuduktan sonra hamurların kenarlarını kesin.

Hamur işi pişerken yumurtaları, yumurta sarısını, sütü ve frenk soğanını bir sürahide çırpın . Tuz ve karabiberle iyice tatlandırın.

Fırın sıcaklığını 180C/160C fan/gaza düşürün 4. Turta kalıbını bir fırın tepsisine yerleştirin ve soğanları tabanın üzerine eşit şekilde dağıtın. Rendelenmiş çedarın çoğunu üzerine serpin ve yumurta karışımının üzerine dökün. Peynirin geri kalanını üstüne ekleyin ve sertleşene ve hafifçe altın rengi olana kadar 25-30 dakika pişirin; ortası çok hafif bir sallantıya sahip olmalıdır. Dilimlemeden önce çıkarın ve 10-15 dakika soğumaya bırakın. Dilerseniz çıtır yeşil salatayla birlikte sıcak olarak servis yapın.

 Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Gürcü Khachapuri Tarifi

BALIKLI CANNELLONİ TARİFİ

Taylant usulü Tavuk Şiş Tarifi