Kabaklı kek Tarifi


 Kabarık kek Tarifi 


Ürünler:

5 yumurta

2 çay kaşığı şeker 

1/2 çay kaşığı. yağ

1 çay kaşığı yoğurt

2 vanilya

2 ve 1/2 çay kaşığı. un

1 s. kabartma tozu

1 yemek kaşığı. kurutulmuş portakal kabukları / belki portakal özü /

1 yemek kaşığı kakao

üzerine serpmek için pudra şekeri


Hazırlık:

Yumurtaları bir kaseye koyun ve yaklaşık bir dakika çırpın. Şekeri ve vanilyayı ekleyip mikserle yüksek devirde yaklaşık 5 dakika veya kabarık beyaz bir krema elde edene kadar karıştırın. Daha sonra her eklemeden sonra karıştırarak yağı ve yoğurdu ekleyin. Unu kabartma tozuyla karıştırıp eleyin, ardından kek hamuruna ekleyin, ancak mikser kullanmayın. Un tamamen eriyene kadar bir spatula ile karıştırın, topak kalmamalıdır. Son olarak portakal aromasını ekleyin. 1 yemek kaşığı ayırın. Karışımdan bir bardak alıp kakaoyla renklendirin. Fırın kabının kenarlarını ve altını sıvı yağ ve unla yağlayarak hazırlayın. Karışımın yarısını kalıba dökün, ardından kakaolu kısımla desenler yapıp hamurun geri kalanını üstüne yayın.

İyi pişmiş, kabarık bir kek elde etmek için pişirme çok önemlidir. Fırını önceden 250 gr'a ısıtın ve hazır olduğunuzda pastayı fırına koyun, ancak kapıyı kapatır kapatmaz 180 gr'a düşürün. Tercihen fırını açmadan tam 1 saat pişirin. Her fırın farklı şekilde pişer ve süre buna göre değişir. Ben en alt seviyede pişiriyorum ama tepsiyi fırının alt kısmına koymuyorum.

Hazır olduktan sonra pastayı çıkarın ve soğuyana kadar yaklaşık 5 dakika bekletin. Kalıptan bir tel ızgara üzerine çıkarın ve üzerine bolca pudra şekeri serpin.

 Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Gürcü Khachapuri Tarifi

BALIKLI CANNELLONİ TARİFİ

Taylant usulü Tavuk Şiş Tarifi