AKDENİZ LEZETLİ MUFİ TARİFİ


 Akdeniz Lezzetli Muffinler. İçindekiler

Yağlama için tereyağı veya sıvı yağ spreyi

2 su bardağı (200g) kaşar peyniri, rendelenmiş (veya başka bir peynir)

75g / beyaz peynir, ufalanmış*

 1/2 su bardağı yeşil zeytin dilimleri *

1/2 su bardağı güneşte kurutulmuş domates şeritleri 1/2 su bardağı közlenmiş biber *, suyu süzülmüş ve doğranmış (kırmızı biber)

1/2 bardak yeşil soğan *, dilimlenmiş

KURU BİLEŞENLER:

2 su bardağı (300g) un (sade / çok amaçlı un)

 1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı kabartma tozu / bi-karbonhidrat sodası (1 1/2 çay kaşığının altında kabartma tozu)

1/2 çay kaşığı tuz

ISLAK MALZEMELER:

 1 yumurta (büyük, yaklaşık 60g 

1 su bardağı (250 ml) süt (tam veya az yağlı)

 1/4 bardak (60g) ekşi krema veya sade yoğurt (Not 1)

1/4 bardak (60ml) bitkisel yağ (veya herhangi bir sade aromalı yağ)

1 diş sarımsak, kıyılmış. Talimatlar

Fırını 180°C/

önceden ısıtın.

12 delikli standart muffin kalıbını bolca tereyağıyla fırçalayın

Kuru malzemeleri bir kapta çırpın.

Islak malzemeleri ayrı bir kapta çırpın.

Islak malzemeyi Kuru malzemeler kasesine dökün. 8 kez karıştırın.

Peyniri, beyaz peyniri, güneşte kurutulmuş domatesi, kırmızı biberi, zeytini ve yeşil soğanı ekleyin. Kalan un parçalarını da dahil etmek için mümkün olduğunca az karıştırın - en fazla 7 büyük karıştırma (yumuşak muffların sırrı).

Muffinlerin içine 12 delik paylaştırın (ben dondurma kaşığı kullanıyorum). Hamur kalın olmalı ve muffin kalıbını hafifçe eğimli olarak doldurmalıdır 

25 dakika kadar ya da muffinler altın rengi ve çıtır bir renk alana ve ortasına dokunulduğunda eski haline dönene kadar pişirin.

10 dakika soğutun, ardından soğutma rafına aktarın. Optimum deneyim için sıcak servis yapın!

Tarif Notları:

* Bu malzemeler, toplamda 2 1/4 ila 1/2 bardak olmak üzere herhangi bir eklentiyle değiştirilebilir. 1/4 ila 1/2 bardak soğanlı bir şey veya soğan, pırasa, yeşil soğan arpacık soğanı) veya taze maydanoz veya frenk soğanı gibi taze otlar kullanmanızı öneririm.

1. Ekşi krema / yoğurt - 1 çay kaşığı limon suyu artı 1/4 bardak sütle doldurun. 10 dakika bekletin ve ardından bu tarifte ekşi krema yerine kullanın (az önce ayran altı yaptınız!)

2. Depolama - soğumaya bırakın ve ardından 3 ila 4 gün boyunca hava geçirmez bir kapta saklayın. Eğer çok sıcak ve nemli bir iklime sahip bir bölgedeyseniz (örneğin Güney Doğu Asya), bunları buzdolabında saklayın (çünkü çok nemliler, birkaç gün sonra bazı şeylerin büyümesine neden olabilirler, sizi iğrendirdiğim için üzgünüm!)

Çoğu kekin aksine bunlar ertesi gün kurumaz, bu nedenle oda sıcaklığında yiyebilirsiniz ve çok lezzetlidirler. Ancak onları 15 saniye boyunca mikrodalgada patlatırsanız daha da muhteşem olurlar! (Ayrıca biraz tereyağına asla hayır diyemem ama buna da gerek yok 

Afiyet Olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Gürcü Khachapuri Tarifi

BALIKLI CANNELLONİ TARİFİ

Taylant usulü Tavuk Şiş Tarifi