SUSAMLI HAMBURGER ÇÖREĞİ TARİFİ


 Susamlı Hamburger Çöreği

Yumurta ve yağın oda sıcaklığında olduğundan emin olun ve ölçmeden önce mutlaka ununuzu havalandırın. Yumurta yıkama, bir yumurta, bir yumurta akı veya bir çay kaşığı suyla karıştırılmış bir yumurta sarısı olabilir. -Jenny Jones


Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 12 dakika


Toplam Süre: 1 saat


Yapım: 8 çörek


Susamlı Hamburger Çöreği

İçindekiler:


2 1/2 bardak çok amaçlı veya ekmeklik un (Ölçmeden Önce Unu Havalandırın - Nasıl Yapıldığını Görün)

2 çay kaşığı (1 paket / 7g) hazır maya (veya aktif kuru maya)

2 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz


1 bardak süt (yağı azaltılmış veya tam yağlı süt), hazır maya için 120-130° F'ye (veya aktif kuru için 110-120° F) ısıtıldı

2 yemek kaşığı bitkisel yağ (ben avokado yağı kullanıyorum)

1 yumurta

yaklaşık 1/4 bardak ilave un


1 ilave yumurta, çırpılmış

3-4 yemek kaşığı susam

Talimatlar:


Un, maya, şeker ve tuzu geniş bir karıştırma kabına koyun.

Sütü, ardından yağı ve yumurtayı ekleyip karıştırın.

2 dakika boyunca yüksek devirde çırpın.

Düşük hızda, hamur bir kütle oluşana kadar yaklaşık 1/4 bardak un ekleyin.

Hamuru unlu zemine alıp 50 tur yoğurun.

Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Bu arada, bir fırın tepsisini parşömen kağıdıyla hizalayın.

Hamuru 8 parçaya kesin. Her birine top şekli verip fırın tepsisine dizin.

Her topu yaklaşık 1/2 inç kalınlığa / yaklaşık 3 1/2 inç genişliğe kadar düzleştirin.

Bir havluyla örtün ve ılık bir yerde, boyutları iki katına çıkana kadar yaklaşık 30-35 dakika mayalanmaya bırakın.

Bu arada fırını 375° F'ye önceden ısıtın.

Her bir çöreğe çırpılmış yumurta sürün ve susam serpin.

12 dakika pişirin. Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Gürcü Khachapuri Tarifi

BALIKLI CANNELLONİ TARİFİ

Taylant usulü Tavuk Şiş Tarifi