Çıtır biberli et tarifi
Hava fritöz çıtır biber sığır eti.
İçindekiler
250 gr ince dilimlenmiş küçük biftek, ince şeritler halinde dilimlenmiş
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı bitkisel yağ, artı bir çiseleme
2 diş sarımsak, ezilmiş
parmak büyüklüğünde zencefil, soyulmuş ve kibrit çöpü şeklinde kesilmiş
1 kırmızı biber, ince dilimlenmiş
1 kırmızı biber, parçalar halinde kesilmiş
4 taze soğan, dilimlenmiş, yeşil ve beyaz kısımları ayrılmış
4 yemek kaşığı pirinç şarabı sirkesi veya beyaz şarap sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı tatlı biber sosu
2 yemek kaşığı domates ketçapı
½ çay kaşığı Çin beş baharat tozu
2 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
İlk olarak, marine malzemelerini bir kapta birleştirin. Biftek şeritlerini ekleyin ve kaplayın. Mümkünse buzdolabında 24 saate kadar bekletin veya 2. adıma geçin.
Mısır ununu bifteğin üzerine serpin ve her parça unlu bir hamurla kaplanana kadar karıştırın. Şeritleri birbirinden ayırın ve bir tabağa dizin. Her bir biftek parçasını biraz yağ ile gezdirin. Ön ısıtma ayarı varsa fritözü 220C'ye ısıtın.
Eti dikkatlice fritözdeki pişirme rafına koyun , 6 dakika pişirin, ardından çevirin ve çıtır çıtır olana kadar 4-6 dakika daha pişirin.
Bu arada, 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir wok tavada yüksek ateşte ısıtın ve sarımsak, zencefil, acı biber, biber ve taze soğanın beyaz uçlarını 2-3 dakika biberler yumuşayana kadar soteleyin. Zencefili ve sarımsağı yakmamaya dikkat edin. Sirke, soya, tatlı biber sosu ve ketçapı ekleyin, iyice karıştırın ve köpürene kadar bir dakika daha pişirin.
Sığır etini wok tavaya alın ve sosu gezdirin. Çok sıcak olana kadar bir dakika daha pişirmeye devam edin, ardından yanında taze soğan yeşillikleri ve biraz ekstra sos serperek servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut

