BABAGANNUŞ TOSTU TARİFİ
Babagannuş tostu tarifi
2 kişilik tarifin malzemeleri:
Bir patlıcan
Bir limon
Bir diş sarımsak
Karışık bir salata
4 dilim dilimlenmiş köy ekmeği
100 gr kiraz domates
Yeni bir soğan
altın susam
Susam yağı
Zeytin yağı
Tuz ve biber
Babagannuş, közlenmiş domates ve patlıcan cipsi tarifinin adımları
1 – Patlıcan
Fırınınızı konveksiyonla 220°C'ye önceden ısıtın.
Bu arada patlıcanları ikiye bölün ve bıçakla içini çizin. Etli tarafı yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber serpin ve yaklaşık 20 dakika pişirin.
Bu arada şekerlenmiş domatesleri hazırlayın.
2 – Şekerlenmiş kiraz domates
Kiraz domatesleri ikiye bölün. Bir diş sarımsağı bastırın veya doğrayın. Bir sote tavasında, orta-yüksek ateşte bir çiseleyen zeytinyağını ısıtın. Domatesleri ve sarımsakları yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin.
3 – Patlıcan cipsi
Patlıcanı 20 dakika pişirdikten sonra etini toplayın ve saklayın. Konveksiyonda fırın sıcaklığını 180°C'ye düşürün.
Patlıcanın kabuğunu alıp ince şeritler halinde kesin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Bunları pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Cipsler pişene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Yanmalarını önlemek için yakından izleyin.
4 – Babagannuş
Bir rende veya bıçak kullanarak limonun kabuğunu çıkarın (sadece sarı kabuğu, beyazı acıdır) ve salata sosu için bir kenara koyun.
Limonu sıkın ve suyunun yarısını blender kasesine ekleyin. Yarım diş sarımsağı ezin veya doğrayın ve patlıcan eti, zeytinyağı, susam, tuz ve karabiberden oluşan karışıma ekleyin. Homojen bir doku elde edene kadar her şeyi karıştırın.
5 – Salata
Bir kaseye zeytinyağını, susam yağını ve kalan limon suyunu dökün. Taze soğanın tabanını çıkarıp dilimleyin. Sapı pansuman için ayırın. Limon kabuğu rendesini ekleyin. Salata sosu elde etmek için tuz, karabiber ve karıştırın. Daha sonra salatayı ekleyin.
6 – Sandviçler
Köy ekmeği dilimlerini altın rengi kahverengi olana kadar 5 dakika pişirin. Onları kalan sarımsakla ovalayın. Üzerine babagannuş, közlenmiş çeri domates ve patlıcan cipslerini serpin. Taze soğanın sapını dilimleyip tost ekmeğinin üzerine serpin. Afiyet olsun Bahri Aykut