BABAGANNUŞ TOSTU TARİFİ


 Babagannuş tostu tarifi

2 kişilik tarifin malzemeleri:

Bir patlıcan

Bir limon

Bir diş sarımsak

Karışık bir salata

4 dilim dilimlenmiş köy ekmeği

100 gr kiraz domates

Yeni bir soğan

altın susam

Susam yağı

Zeytin yağı

Tuz ve biber

Babagannuş, közlenmiş domates ve patlıcan cipsi tarifinin adımları

1 – Patlıcan

Fırınınızı konveksiyonla 220°C'ye önceden ısıtın.

Bu arada patlıcanları ikiye bölün ve bıçakla içini çizin. Etli tarafı yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber serpin ve yaklaşık 20 dakika pişirin.

Bu arada şekerlenmiş domatesleri hazırlayın.

2 – Şekerlenmiş kiraz domates

Kiraz domatesleri ikiye bölün. Bir diş sarımsağı bastırın veya doğrayın. Bir sote tavasında, orta-yüksek ateşte bir çiseleyen zeytinyağını ısıtın. Domatesleri ve sarımsakları yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin.

3 – Patlıcan cipsi

Patlıcanı 20 dakika pişirdikten sonra etini toplayın ve saklayın. Konveksiyonda fırın sıcaklığını 180°C'ye düşürün.

Patlıcanın kabuğunu alıp ince şeritler halinde kesin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Bunları pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Cipsler pişene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Yanmalarını önlemek için yakından izleyin.

4 – Babagannuş

Bir rende veya bıçak kullanarak limonun kabuğunu çıkarın (sadece sarı kabuğu, beyazı acıdır) ve salata sosu için bir kenara koyun.

Limonu sıkın ve suyunun yarısını blender kasesine ekleyin. Yarım diş sarımsağı ezin veya doğrayın ve patlıcan eti, zeytinyağı, susam, tuz ve karabiberden oluşan karışıma ekleyin. Homojen bir doku elde edene kadar her şeyi karıştırın.

5 – Salata

Bir kaseye zeytinyağını, susam yağını ve kalan limon suyunu dökün. Taze soğanın tabanını çıkarıp dilimleyin. Sapı pansuman için ayırın. Limon kabuğu rendesini ekleyin. Salata sosu elde etmek için tuz, karabiber ve karıştırın. Daha sonra salatayı ekleyin.

6 – Sandviçler

Köy ekmeği dilimlerini altın rengi kahverengi olana kadar 5 dakika pişirin. Onları kalan sarımsakla ovalayın. Üzerine babagannuş, közlenmiş çeri domates ve patlıcan cipslerini serpin. Taze soğanın sapını dilimleyip tost ekmeğinin üzerine serpin. Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Gürcü Khachapuri Tarifi

BALIKLI CANNELLONİ TARİFİ

Taylant usulü Tavuk Şiş Tarifi