Altın yoğunlaştırılmış sütlü cheesecake


 Altın Yoğunlaştırılmış Sütlü Cheesecake

8 yuvarlak kek 


İçindekiler

5 yumurta sarısı

1 yumurta

84g kek unu - elenmiş

84g yoğunlaştırılmış süt

200 gr krem ​​peynir

58g kanola yağı

Bir tutam tuz

4 çay kaşığı limon suyu

5 yumurta akı

75 gr pudra şekeri

1 çay kaşığı limon suyu


YAPILIŞI 

Fırını önceden 170°C'ye ısıtın ve su banyosu için pişirme kalıplarını (alt kısmı astarlı ve yanları yağlanmış) hazırlayın.

Krem peyniri ocakta iki kez kaynatarak eritin. Eridikten sonra hafifçe pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Bir kenara koyun.

Unu eleyin, ardından tuzu ekleyin. Bir kenara koyun.

Yumurta sarısını, 1 yumurtayı ve yoğunlaştırılmış sütü iyice birleşene kadar karıştırın. Bir kenara koyun.

Yağı ocakta ısıtın. Bittiğinde, elenmiş unun üzerine gezdirin ve hızlı bir şekilde pürüzsüz bir macun haline gelinceye kadar karıştırın. Bir kenara koyun.

Yumurta sarısı karışımını krem ​​peynirin içine dökün, iyice karıştırın, ardından un karışımını ekleyin, iyice karıştırın, ardından 4 çay kaşığı limon suyu ekleyin, iyice birleşene kadar çırpın. Bir kenara koyun.

Yumurta aklarını köpürene kadar çırpın, 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin, ardından şekeri 3 seferde ekleyin. Sert zirveye ulaşıncaya kadar çırpmaya devam edin .

Bezeyi birkaç parti halinde yumurta sarısı karışımına katlayın. Herhangi bir beze çizgisi görene kadar katladığınızdan emin olun.

Hamuru fırın tepsisine dökün, hava kabarcıklarının çıkması için masanın üstüne birkaç kez vurun.

Su banyosu yöntemiyle pişirmeye gönderin. 170°C'de 20 dakika, ardından 160°C'de 45 dakika daha.

Bittiğinde, 5 dakika soğumaya bırakın ve kalıbı çıkarın. Daha sonra tamamen soğuması için tekrar dik konuma getirin. Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Gürcü Khachapuri Tarifi

BALIKLI CANNELLONİ TARİFİ

Taylant usulü Tavuk Şiş Tarifi