Taylant usulü Tavuk Şiş Tarifi
Izgara Zerdeçallı Tavuk şiş Taylant usulü Tarif Bu, geleneksel olarak yapıldığı gibi bütün bir tavuğu ızgara yapmak için harcayacağınız zamanı büyük ölçüde azaltan, Tayland usulü zerdeçal kokulu ızgara tavuğun şiş, daha basit bir versiyonudur. Ancak lezzetten ödün verilmez.
Not: En iyi sonuçlar için tavuk butları kullanın. Göğüs eti ikame edilebilir, ancak yemek daha kuru olacaktır. Malzemeler
2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş sapı veya 2 kişniş kökü
2 çay kaşığı bütün beyaz karabiber
2 çay kaşığı bütün kişniş tohumu
4 büyük diş sarımsak, soyulmuş
3 pound kemiksiz, derisiz tavuk butları (nota bakın)
3 yemek kaşığı balık sosu
2 yemek kaşığı istiridye sosu
1 çorba kaşığı öğütülmüş zerdeçal
2 yemek kaşığı açık veya koyu kahverengi şeker
1.
Kişniş, beyaz biber, kişniş ve sarımsağı havanda karıştırın ve havanda dövün ve ince bir hamur haline getirin. Alternatif olarak, küçük bir mutfak robotunda birleştirin ve ince bir hamur oluşana kadar işlemden geçirin.
2.
Tavuğu 1 inçlik küpler halinde kesin; Balık sosu, istiridye sosu, öğütülmüş zerdeçal, esmer şeker ve hazırlanan macunla birlikte büyük bir karıştırma kabını aktarın. Her şeyi iyice karıştırın, örtün ve 1 ila 2 saat buzdolabında saklayın.
3.
Tavuk parçalarını bambu şişlere geçirin ve şişlerin üzerinde sıkı, kompakt bir et gövdesi oluşturmak için birbirine sıkıca bastırın. Kömürün tamamı yakılıp gri külle kaplandığında, kömürleri odun kömürü ızgarasının tüm yüzeyine dökün ve düzenleyin. Pişirme ızgarasını yerine yerleştirin, ızgarayı kapatın ve 5 dakika ön ısıtmaya bırakın. Alternatif olarak, brülörleri bir gazlı ızgara üzerinde orta-yüksek bir değere ayarlayın, kapatın ve 10 dakika ön ısıtma yapın. Izgara ızgarasını temizleyin ve yağlayın.
5.
Tavuğu ara sıra çevirerek iyice pişene ve hafif kavrulana kadar toplamda yaklaşık 8 dakika kızartın. Tavuğu ızgaradan alıp servis edin. afiyet Olsun
Bahri Aykut