Gürcü Khachapuri Tarifi
Güzel bir keşif, tekne şeklindeki bu Khachapuri ekmeklerini karşılaştırırsak, Türk pizzasına çok benziyorlar. Bu oval şekilli çörekler genellikle yerel sert peynir (suluguni) karışımı ile doldurulur ve üstüne pişmiş yumurta ile sunulur. Bu Khachapuri yemeğinin başka birçok çeşidi vardır, ancak diğer dolgularla (et, patates, peynir vb.) Ve hepsi aynı derecede iştah açıcıdır.
Evimdeki kızlar peynir ve yumurtayı sevmediği için orijinal tarifi biraz değiştirdim, bu yüzden peynire ek olarak kuru kıyma doldurdum ve yumurta sarısını çıkardım.
Şekli elde etmek için çok basit, çok kalın olmayan bir disk yerleştirmeniz, doldurmanız ve uçlarda buluşması gereken iki kenarı yuvarlamanız ve ardından lehimlemeniz gerekir. Boş yuvarlayabilirsiniz, ancak ağzını doldurmayı ve sadece ekmek hamuru yemeyi tercih ederim, bu size kalmış.
Yapması kolay bir ekmek hamuru ve bu çörekler hiç doldurmuyor. Tarif modüle edilebilir ve zevkinize göre et veya peynirle doldurulmuş bir rulo pizza haline gelebilir, aynı zamanda tatlı tarifle aynı şekilde yapılan lezzetli bir Çin yemeği olabilir. Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Malzemeler
600 gr un
280 ml ılık süt
1 bütün yumurta
9 gr tuz
1 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı bitkisel yağ
10 gr ekmek mayası
Garnitür için
250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1/2 orta boy kıyılmış
2 diş sarımsak
Tuz biber
1/2 çay kaşığı toz biber (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı doğranmış kişniş
400 gr rendelenmiş peynir: (beyaz peynir, mozzarella peyniri, benim için emmental)
Kıyılmış kişniş
Adımlar ve hazırlık
Adım 1: Doldurmayı hazırlayın
Bir tavada eti, soğanı ve ezilmiş sarımsağı kızartın.
Tuz, karabiber ve baharatları ekleyin.
Kuru bir dolgu elde edene kadar orta ateşte pişirin.
Peynirleri rendeleyin ve doğranmış taze kişniş ile karıştırın.
Adım 2: Ekmek hamurunu hazırlayın
Fırıncı mayası ve pudra şekerini ılık sütün içine dökün, karıştırın ve 15 dakika kabarmaya bırakın.
Sonra bütün yumurtayı, yağı, unu ve tuzu ekleyin.
Hamuru bir araya getirmek için yavaş hızda yoğurmaya başlayın ve kasenin kenarlarından çıkan elastik bir hamur için 3-4'e yükseltin.
Bir havluyla örtün ve sıcak, hava akımı olmayan bir yerde bırakın ve 1 saat bekletin.
Hamuru gazdan arındırın ve 5 veya 6 hamur parçasına bölün.
Unlu bir çalışma yüzeyine yaklaşık 5 mm kalınlığında bir disk yayın.
Kenarlarına iyice dağıtılmış pişmiş kıyma ve ardından bir avuç peynir serpin.
Ortada buluşana kadar iki kenarı yuvarlayın, ardından uçları kaynaklayın.
Ekmeği bir fırın tepsisine yerleştirin.
Şimdi iki kenarını ayırarak bir tekne şeklini vermek için şekil verin ve ardından kayığı peynirle doldurun.
Burada şekillendirmek için video
Fırını önceden 200 ° C'ye ısıtın.
Hamur ve dolgunun tamamı bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Khachapuri'yi altın sarısı olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Bu aşamada bir yumurta sarısı veya bütün bir yumurta ekleyip tekrar pişirebilirsiniz (eti koyarım)
Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun Bahri Aykut