BALIKLI CANNELLONİ TARİFİ


BALIKLI CANNELLONİ TARİFİ 

Cannelloni hem tatil günlerinde hem de hafta içi misafirlere servis edilebilir. Hamur tüpleri, 6-10 santimetreden uzun olmayan ve 3 santimetreden fazla olmayan çapta doldurma için en uygun olanlardır.

Cannelloni hazırlanması çok basit bir yemektir, hamur tüplerini sebze, kıyma, doğranmış mantar ve ıspanakla doldurmanız, bir kalıba koymanız, sosu dökmeniz ve fırında pişirmeniz yeterlidir ve harika bir lezzetli yemek elde edersiniz.

İçindekiler
Cannelloni - 300 gram (büyük tübüller)
Tuz - tatmak
Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı
Ampul - 1 adet (orta)
Tereyağı - 2 yemek kaşığı
Petrol - 250 gram (taze)
Levrek - 700 gram (fileto)
Limon suyu - 1/2 limondan
Peynir - 200 gram
Yumurtalar - 2 adet
küçük hindistan cevizi - 1 tutam (öğütülmüş)
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Domates - 2 adet (büyük)
Buğday unu - 1 yemek kaşığı (tepeleme)
Süt - 1/2 litre
dereotu - 1 demet
Parmesan peyniri - 70 - 80 gram
Yemek pişirmek
Bir tencere alın, içine su dökün, biraz tuzlayın ve tencereyi ateşe verin. Su kaynadığında cannelloni'yi içine daldırın ve yarı pişene kadar pişirin, ardından bir kevgir içine koyun ve tüm sıvıyı boşaltın. Cannelloni'ye bitkisel yağ ekleyin ve hafifçe karıştırın.
Soğanı kabuğundan soyun ve doğrayın, ardından tavayı ateşe koyun ve içine tereyağı koyun. Doğranmış soğanı sıcak yağa koyun ve hafif altın rengi olana kadar kızartın. Petrolleri akan suda iyice durulayın, ardından doğrayın ve kızarmış soğanlı bir tavaya aktarın, petrolleri hafifçe kızartın.

Balık filetosunu durulayın, ardından ya bir kıyma makinesinden geçirin ya da çok küçük parçalar halinde kesin, doğranmış balığı bir kaseye aktarın.
Dolguyu hazırlamak için: mantarlı kızarmış soğanları, yumurtalı rendelenmiş peyniri balıklı bir kaseye koyun, bir tutam hindistan cevizi, tuz ve karabiber serpin, sonunda bir kaseye limon suyunu dökün ve her şeyi iyice karıştırın.
Haşlanmış cannelloni'yi doldurma ile doldurun. Bir fırın tepsisi alın, bitkisel yağ ile yağlayın, ardından üzerine cannelloni'yi dikkatlice yerleştirin, ardından domatesleri yıkayın ve ince halkalar halinde kesin. Doğranmış domatesleri cannelloni'nin üzerine dizin.

Sosu hazırlamak için: Ateşe bir tava koyun ve içine un dökün (tava kuru olmalıdır, yağ dökmeye gerek yoktur) ve biraz kızartın, ardından tavaya ılık süt dökün ve sürekli karıştırarak, sosu kaynatın. Kaynayan sosun içine doğranmış dereotunu koyun, dilediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin.
Fırını açın ve 200 dereceye ısıtın, ardından bitmiş un sosunu domatesli cannelloni'nin üzerine dökün, ardından her şeyi rendelenmiş parmesan ile serpin ve yemeği fırına koyun.
Yaklaşık 35 dakika sonra balık dolgulu cannelloni hazır olduğunda fırından çıkarın, porsiyonluk tabaklara yerleştirin (dilerseniz yemeği ayrıca taze otlarla süsleyebilirsiniz) ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gürcü Khachapuri Tarifi

Taylant usulü Tavuk Şiş Tarifi